Kedves Versenyzők!

Reméljük, hogy az elmúlt hónapok kihívásait mindenki sikeresen vette, és az érettségizők is sikeresen teljesítették életük talán első komolyabb vizsgaidőszakát. Ahogy enyhülnek a vírushelyzet miatt elrendelt korlátozások, mi is felvesszük a Közgazdasági Olimpia további szervezésének fonalát.

Mint bizonyára emlékeztek, az országos döntőt eredetileg áprilisra terveztük, ám a járvány kapcsán hozott intézkedések miatt határozatlan időre el kellett napolnunk ennek megvalósítását. A jelenlegi trendeket figyelembe véve úgy gondoljuk, hogy szeptemberben jó eséllyel meg tudjuk szervezni az országos döntőt. Céldátumként 2020. szeptember 12-ét (szombat) tűztük ki, a helyszín továbbra is a Bölcs Vár. Hangsúlyozzuk, hogy az új dátum függ az esetleges második járványhullámtól.

Természetesen azon Versenyzők, akik időközben befejezték középfokú tanulmányaikat, és szeptembertől már felsőoktatásban folytatják képzésüket, ugyanúgy jogosultak maradnak az országos döntőn (és adott esetben nemzetközi döntőn) való részvételre.

A fentieket ismeretében kérjük, hogy az emailben megküldött űrlap kitöltésével jelezzétek, hogy részt kívántok-e venni a szeptemberi országos döntőn. Az űrlap kitöltési határideje 2020. június 30. Figyelem, az űrlap kitöltése kötelező!

A verseny honlapján még korábban elérhetővé tettünk egy minta feladatlapot, amely segítség lehet az országos döntőre való felkészülésben. Javasoljuk, hogy ezt alaposan tanulmányozzátok át, a döntőn is hasonló jellegű feladatsor vár Rátok – nyilván a feladatok témájában, típusában eltérések lehetségesek.

Mint korábban jeleztük, a 10 legjobb írásbeli eredményt elérő Versenyző továbbjut a szóbeli fordulóba, amelyet még aznap rendezünk meg. Ennek folyamán az általunk összeállított tételek közül kell egyet húzni, majd azt 10 perc felkészülési idő után 10 percben kifejteni a zsűrinek. A pontos tételsort előzetesen nem publikáljuk, ám a nyár folyamán küldünk néhány információt arról, hogy milyen témákra érdemes készülni. Addig is, a honlapon ajánlott irodalmak megfelelő mankót nyújtanak a felkészüléshez.

A nemzetközi döntővel kapcsolatosan még folynak az egyeztetések a partnerekkel, ám jelenleg úgy tervezzük, hogy ha a járványhelyzet is lehetővé teszi, november második felében szervezzük meg, továbbra is Budapesten.

Kellemes nyarat, sikeres felkészülést kívánunk mindenkinek!