How the COVID crisis affected international trade and how to build resilience for similar situations? Ezzel a címmel szervez angol nyelvű, online panelbeszélgetést 2021. szeptember 17-én, pénteken 10 órától a Közgazdasági Diákolimpia nemzetközi döntőjéhez kapcsolódva a versenyt szervező cseh INEV intézet.

A beszélgetés résztvevői: Bogusław Fiedor, a Lengyel Közgazdasági Társaság alelnöke, a Wroclawi Közgazdasági Egyetem professzora, volt rektora; Kozák Tamás, a Magyar Közgazdasági Társaság Kereskedelmi Szakosztályának elnöke, a BGE Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara Kereskedelem Tanszékének tanszékvezető egyetemi docense; valamint Panagiotis Liargovas, a görög Tervezési és Gazdasági Kutatóközpont elnöke, a Peloponnészoszi Egyetem közgazdász professzora. A beszélgetés moderátora Martina Bacíková, az INEV alapítja és ügyvezetője.

A beszélgetés élőben követhető lesz a Youtube-on, a https://www.youtube.com/watch?v=pA0gN-ev0hM linken. Előzetes regisztráció nem szükséges.

A Közgazdasági Diákolimpia nemzetközi döntőjében, szeptember 16-18-án idén is a hazai verseny öt legjobb középiskolás diákja képviseli Magyarországot. A magyar döntősök bosnyák, kínai, cseh, görög, lengyel, szlovák és vietnámi diákokkal mérik össze közgazdasági tudásukat, ismereteiket. Nagyon szurkolunk nekik!