Megvan az idei Közgazdasági Diákolimpia első fordulójának időpontja: a jelentkező diákok az online tesztet 2021. február 22-én, hétfőn reggel 8.00 órától február 26-án, pénteken éjfélig tölthetik majd ki, s a tesztfeladat megoldására várhatóan 25 percük lesz. A kérdések egyénenként változók lesznek: azokat a számítógép egy kérdésadatbázisból válogatja össze témánként és véletlenszerűen. Egy versenyző pedig egyszer töltheti ki a tesztsort.

Sok mindenért érdemes jelentkezni a Közgazdasági Diákolimpiára – mostantól már a felvételi többletpontokért is! A felvételiző diákok a Közgazdasági Diákolimpia szeptemberi, nemzetközi döntőjén elért 1–3. helyezésért – ha gazdaságtudományok képzési területre jelentkeznek – 30 többletpontra lesznek jogosultak.

A verseny 2021 februárjában egy írásbeli, online fordulóval veszi kezdetét, március végén, április elején pedig egy kétfordulós – írásbeli és szóbeli – országos döntőben mérik össze közgazdasági tudásukat a legjobbak, a pandémiára tekintettel ugyancsak online formában. Az országos döntő legeredményesebb diákjai várhatóan 2021 szeptemberében egy angol nyelvű nemzetközi döntőben mérkőzhetnek meg cseh, lengyel és szlovák társaikkal.

A versenyre regisztrálni a https://forms.gle/3DoNgvEsSMzWxjqF6 linken elérhető űrlapon lehet. A jelentkezési határidő 2021. január 31.