Kedves Versenyző Diákok!
Ne feledjétek: a Közgazdasági Diákolimpia első fordulóját 2021. február 22. és 26. között – vagyis egészen pontosan jövő hétfőn reggel 8-tól pénteken éjfélig – tartjuk!
Az online feladatsor linkjét hétfőn reggel 8 órakor e-mailen küldjük el nektek – ennek néhány perccel 8 óra után már ott kell lennie az elektronikus postaládátokban. Amennyiben nem találjátok, kérjük, nézzétek meg a spamek, illetve a kereskedelmi levelek mappájában is!
A tesztfeladatok megoldására – onnantól számítva, hogy elkezditek – várhatóan 25 percetek lesz, és csak egyszer lehet majd próbálkozni a kitöltéssel (az újabb próbálkozás a nemzetközi versenyszabályzat szerint sajnos kizárást von maga után). A kérdések egyénenként változók lesznek: azokat a számítógép egy kérdésadatbázisból válogatja össze témánként és véletlenszerűen.
Az első forduló eredményei alapján – az elért pontszámokat figyelembe véve – a legjobb 20-30 diák jut majd az országos döntő írásbeli fordulójába, amelyet március 30-án vagy 31-én tartunk, egy adott időpontban. Ez szintén egy online feladatsor lesz. Az írásbeli eredményei alapján a legjobb 10 diák mérkőzik meg egymással a nemzeti döntő szóbeli fordulójában, a terveink szerint 2021. április 7-én, szerdán délelőtt. A szóbeli döntőt szintén online tartjuk, valószínűleg a Cisco Webex alkalmazásban – a pontos részletekről természetesen időben értesítünk Titeket!