A Magyar Közgazdasági Társaság a szervező partnereivel – a cseh INEV-vel, a Budapesti Corvinus Egyetemmel, a Magyar Nemzeti Bankkal, a Pénzmúzeummal, a Pénziránytű Alapítvánnyal karöltve – a 2023-24-es tanévben is megrendezi a Közgazdasági Diákolimpiát. A versenyre a középfokú oktatási intézményekben tanuló diákok jelentkezését várjuk az ország minden pontjáról, valamint Erdélyből, a Felvidékről és a Vajdaságból is.

A verseny 2024. február 19. és 23. között egy írásbeli, online fordulóval veszi kezdetét, március második felében pedig egy kétfordulós – írásbeli és szóbeli – országos döntőben mérik össze közgazdasági tudásukat a legjobbak Budapesten. Az országos döntő legeredményesebb diákjai pedig várhatóan 2024 szeptemberében egy angol nyelvű nemzetközi döntőn mérkőzhetnek meg Görögországban! Az országos és a nemzetközi döntő legjobbjai természetesen értékes nyereményekkel  gazdagodnak. A rendezvény rangját jelzi, hogy a 2020-as nemzetközi döntő fővédnöke Tom Sargent Nobel-díjas közgazdász volt, aki külön videóüzenetben köszöntötte a versenyzőket.

Figyelem! Számos magyar egyetem gazdasági karán a Közgazdasági Diákolimpia nemzetközi döntőjében elért 1–3. helyezés többletpontot ér a felvételi során!

A versenyről, a tematikáról, a feladatokról és persze az elmúlt évek országos és nemzetközi döntőről minden információt megtaláltható a vetélkedő honlapján (https://kozgazdasagiolimpia.hu) és Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/kozgazdasagiolimpia), valamint a Magyar Közgazdasági Társaság weboldalán (www.mkt.hu).

A 2023/24-es Közgazdasági Diákolimpiára a https://forms.gle/fz2L3rt8B6p6euvq8 linken elérhető űrlap kitöltésével lehet regisztrálni! A jelentkezési határidő 2024. január 31.