A mai nappal kezdetét vette az első magyarországi Közgazdasági Olimpia online fordulója!

Az első forduló online kérdéssora 2020. január 20-án, hétfőn 8.00 órától január 31–én éjfélig érhető el az https://www.itester.cz/soutez?lang=hu honlapon keresztül.

A belépés előtt a személyes és képzési adatok megadása szükséges a regisztrációhoz hasonlóan. A megye kiválasztása után nyílik lehetőség az iskolátok kiválasztására is. Az űrlapon csak azon iskolák szerepelnek, ahonnan regisztráció érkezett be, ezzel is könnyítve a kitöltést. Amennyiben nem látjátok iskolátok nevét a megfelelő megyében, haladéktalanul jelezzétek felénk e-mailen, a kozgazdasagiolimpia@gmail.com címen, és az iskolát rögzítjük az űrlapon – a teszt kitöltését addig ne kezdjétek el!

A belépéshez jelszó szükséges, amelyet a regisztrált versenyzők emailben kaptak meg.

Az adatok megadása után, a „Teszt indítása” gombra kattintva rögtön megnyílik a teszt és elindul a visszaszámlálás. A kérdések mindenki számára azonos kategóriákból kerülnek kiválogatásra (részletesebb információk itt), ám a kérdések mindenki számára mások!

Összesen 25 feleletválasztós kérdést kell megválaszolnotok, ezek mindegyikénél egyenként 5 válaszlehetőség van, ám minden kérdésnél csak 1 válasz a helyes. Minden helyes válasz 1 pontot ér, helytelen válaszért, illetve meg nem válaszolt kérdésért nem jár pontlevonás. A tesztet minden versenyzőnek egy alkalommal van lehetősége kitölteni, és a teszt kitöltetését szüneteltetni, felfüggeszteni nem lehet!

A teszt kitöltésére 40 percetek van. A teszt fölött láthatjátok a hátralévő időt. Nagyon fontos, hogy a 40 percen belül mindenképpen le kell adnotok a tesztet! Ha az idő lejár, de nem kattintotok a teszt alján található „Teszt beadása” gombra, akkor 0 pontot értek el a selejtezőn! A felület úgy is engedi leadni a tesztet, hogy vannak még meg nem válaszolt kérdések.

A leadás után rögtön látjátok eredményeteket és összpontszámotokat. A jelentés alján lehetőségetek lesz megtekinteni a kitöltött és kiértékelt tesztet, valamint az eredményeteket PDF formátumban ex-portálni.

A regionális döntőkbe az egyes régiók 30 legjobb eredményt elérő diákjai jutnak tovább. A továbbjutó diákokat 2020. február 7-ig értesítjük ki e-mailben. A regionális döntők tervezett időpontja és helyszíne megtalálható a honlapon. Figyelem: a változás jogát fenntartjuk!

Amennyiben bármilyen kérdésetek, észrevételetek felmerülne, forduljatok hozzánk bizalommal a kozgazdasagiolimpia@gmail.com címen!

Sikeres versenyzést kívánunk!