A Magyar Közgazdasági Társaság a szervező partnereivel – a cseh INEV-vel, a Magyar Nemzeti Bankkal, a Budapesti Corvinus Egyetem MNB Intézetével, a Pénzmúzeummal, a Pénziránytű Alapítvánnyal és a Budapest Institute of Banking Zrt.-vel karöltve – a 2020-21-es tanévben is megrendezi a Közgazdasági Diákolimpiát. A versenyre a középfokú oktatási intézményekben tanuló diákok jelentkezését várjuk az ország minden pontjáról, valamint Erdélyből, a Felvidékről és a Vajdaságból is.

A verseny 2021 februárjában egy írásbeli, online fordulóval veszi kezdetét, március végén, április elején pedig egy kétfordulós – írásbeli és szóbeli – országos döntőben mérik össze közgazdasági tudásukat a legjobbak, a pandémiára tekintettel ugyancsak online formában.

Az országos döntő legeredményesebb diákjai várhatóan 2021 szeptemberében egy angol nyelvű nemzetközi döntőben mérkőzhetnek meg cseh, lengyel és szlovák társaikkal – sőt: a cseh szervező partnerek ígérete szerint a résztvevő nemzetek köre még tovább bővül! Az országos és a nemzetközi döntő legjobbjai természetesen értékes nyereményekkel gazdagodnak. A rendezvény rangját jelzi, hogy a 2020-as nemzetközi döntő fővédnöke Tom Sargent Nobel-díjas közgazdász volt, aki külön videóüzenetben köszöntötte a döntős versenyzőket.

A versenyről, a tematikáról, a feladatokról és persze a 2020. évi országos és nemzetközi döntőről minden információ megtalálható a vetélkedő honlapján és Facebook-oldalán, valamint a Magyar Közgazdasági Társaság weboldalán.

Köszönettel vennénk, ha a vetélkedőt és a versenyfelhívást népszerűsítené a közgazdaságtan iránt érdeklődő diákjai körében! A versenyre regisztrálni az ezen a linken elérhető űrlapon lehet. A jelentkezési határidő 2021. január 31.