Kedves Versenyzők!

A hétvége során intenzív egyeztetést folytattunk a Közgazdasági Olimpia hazai és nemzetközi szervező partnereivel. Tekintve, hogy az előző napokhoz képest is meredeken emelkedik a megbetegedések száma, sajnos meg kellett hoznunk azt a döntést, hogy a Közgazdasági Olimpia nemzeti döntőjét idén online formában valósítjuk meg.

A döntés nehéz volt, ugyanis nagyon készültünk a személyes találkozásra Veletek, ám az egészségetek a legfontosabb – és azt nem kívánjunk kockáztatni ebben a bizonytalan helyzetben. Szlovák és cseh partnereink is hasonló konklúzióra jutottak: saját országos döntőiket ők is online formában szervezik meg.

Az online formára történő átállás kisebb technikai felkészülést igényel a részünkről, ezért minimálisan, szeptember végére, október első napjaira halasztjuk a döntő időpontját. A terveink szerint egy teljes napon át nyitva hagyjuk a tesztfelületet, és a döntő írásbeli feladatsorát ezen a napon belül bármikor megkezdhetitek majd: a rendelkezésetekre álló – 45-60 perc – a teszt megnyitásától kezdve indul. (A pontos rendelkezésre álló időt azután tudjuk megállapítani, hogy a tesztsort a digitális megoldásra optimalizáljuk – ez kisebb módosításokat igényel a nyomtatott feladatsorhoz képest.)

Az írásbeli eredményeket néhány napon belül javítani fogjuk, a továbbjutókat pedig kiértesítjük, és az írásbelitől számított egy héten belül megtartjuk a szóbeli fordulót is valamelyik online platformon (Teams, Zoom, Webex stb.).

A pontos dátumokkal és technikai részletekkel hamarosan jelentkezünk!

Addig is jó egészséget kívánva, üdvözlettel:

Szervezők